LECZO WARZYWNE

LECZO WARZYWNE

Wymarzona kompozycja smaków dla wszystkich miłośników warzyw. Pyszne i aromatyczne leczo warzywne to propozycja na obiad lub kolację, a także na smakowity dodatek do szkolnej kanapki. W czym tkwi sekret dobrego leczo? Liczy się odpowiednia kolejność dodawanych składników oraz krótki czas smażenia. Dzięki temu wszystkie warzywa pozostaną jędrne i zachowają swój smak.

SKŁADNIKI:

* 3 papryki(po jednej z każdego koloru)
* 1cebual
* 2 pomidory
* kilka ząbków czosnku
* kilka łyżek oleju

1.Na patelni rozgrzej olej i duś drobno pokrojoną cebulę z posiekanym czosnkiem.
2. D
odaj cukinię pokrojoną w średnią kostkę.
3.
Gdy cukinia będzie miękka, dodaj oczyszczone z nasion i pokrojone w kawałki papryki.
4.
Pomidory sparz wrzątkiem. Obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Gdy papryka będzie miękka, dodaj pomidory i smaż 5 minut.
5.
Tak przygotowane leczo możesz podawać z pieczywem lub np. z purée ziemniaczanym na obiad.

SMACZNEGO :-) 

RUDA