PASTA Z MAKRELI

PASTA Z MAKRELI
Pasta to świetne rozwiązanie kiedy nie mamy rano czasu na przygotowanie pełnowartościowego śniadania. Smarowidło do chleba można przygotować poprzedniego dnia i schłodzić w lodówce. Uwielbiam tę opcję-po pierwsze przygotowujemy ją sami więc doskonale wiemy co znajduje się w środku po drugie to świetna alternatywa dla zwykłych kanapek z serem i szynką. Oczywiście pasta z makreli to tylko propozycja-zachęcam Was do eksperymentowania z dodatkami i smakami .

SKŁADNIKI :
* 1 makrela
* szczypiorek
* 2 jaja
* 2 łyżki majonezu
* 2 łyżki jogurtu naturalnego
* przyprawy do smaku 

1.Makrelę pozbawioną ości przełóż do miseczki i rozgnieć widelcem
2. Jajka ugotuj na miękko i pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach
3. Do makreli dodaj jajka, pokrojony szczypiorek i sos z majonezu i jogurtu w takich proporcjach aby  pasta po wymieszaniu odpowiadała naszym preferencjom.
4.Podawaj z ulubionym pieczywem.

SACZNEGO :- )
 
 
RUDA